ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Ζητήστε μας προσφορά για περιπτώσεις σύνταξης μεγάλου αριθμού φακέλων

Text Resize

-A +A

aythereta

AMEΣΑ Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Ημερομηνία: 
Σαββατο 10 Σεπτεμβριου 2011

Mε σημαντικές αλλαγές ψηφίστηκε επί της αρχής χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις των αυθαιρέτων. Μέχρι τον Δεκέμβριο θα πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη δόση - επιπλέον του παράβολου - όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων... ενταχθούν στην ρύθμιση, σύμφωνα με τροποποίηση που αναμένεται να καταθέσει ο υπουργός ΠΕΚΑ στη συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα. Σύμφωνα με αυτή, μετατίθεται στους τρεις μήνες από την ψήφιση του νόμου - αντί των οκτώ μηνών - η καταβολή της πρώτης δόσης για την «τακτοποίηση» του αυθαίρετου.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Ημερομηνία: 
Σαββατο 10 Σεπτεμβριου 2011

Με κάθε επιφύλαξη κι επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει σταθεί δυνατόν να προμηθευτούμε το τελικό κείμενο του νόμου για τα αυθαίρετα, δημοσιεύουμε όσες τροποποιήσεις συλλέξαμε από τον ημερήσιο τύπο και έγιναν κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου

1. Ο συντελεστής προστίμων για τα προ του 1983 αυθαίρετα μειώθηκε σε 0,15 (από 0,20). Οι λοιποί συντελεστές παραμένουν ως είχαν.
2. Η πρώτη δόση, πρέπει να καταβληθεί μέσα σε τρεις (3) μήνες από την υποβολή της αίτησης (αντί των 8 που προέβλεπε το κατατεθέν νομοσχέδιο). Άρα η πρώτη δόση θα καταβληθεί από 1-1-2012 έως 28-2-2012.

Με αλλαγές ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Τεταρτη 07 Σεπτεμβριου 2011

Με σημαντικές αλλαγές ως προς τα πρόστιμα, τους χρόνους καταβολής των δόσεων κ.ά. ψηφίστηκε και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων και την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων.Σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές που ενσωματώθηκαν στο νομοθέτημα: - Όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ενταχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει να καταβάλουν μέχρι το Δεκέμβριο την πρώτη δόση αντί εντός οκτώ μήνες, που ίσχυε αρχικά. - Αυξάνονται οι μήνες αποπληρωμής του προστίμου από 24 σε 30.

Αυθαίρετα: από Δεκέμβρη η πρώτη δόση για την “τακτοποίηση”

Ημερομηνία: 
Τεταρτη 07 Σεπτεμβριου 2011

Δεν θα έχουν περιθώριο οκτώ μηνών αλλά τριών από την ψήφιση του νομοσχεδίου για να πληρώσουν την πρώτη δόση οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου