ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Ζητήστε μας προσφορά για περιπτώσεις σύνταξης μεγάλου αριθμού φακέλων

Text Resize

-A +A

ΤΕΕ

Αυθαίρετα : Οι ρυθμίσεις που έρχονται

Ημερομηνία: 
Δευτερα 10 Δεκεμβριου 2012

Το κράτος μπορεί να προχωρήσει σε γενικευμένη ρύθμιση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα νομιμοποίησης με πληρωμή προστίμων (το ύψος των οποίων θα κρίνεται από το μέγεθος της αυθαιρεσίας). Το σχέδιο προβλέπει δύο διαφορετικές περιπτώσεις:

 

Νέες διευκολύνσεις για «τακτοποίηση» αυθαιρέτων

Ημερομηνία: 
Πεμπτη 6 Δεκεμβριου 2012

Αποδεσμεύονται όλες οι διαδικασίες σύναψης οιασδήποτε δικαιοπραξίας ακινήτου, αλλά και πράξεις (όπως η έκδοση οικοδομικής άδειας και η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης), από την ολοσχερή εξόφληση του προστίμου τακτοποίησης αυθαιρέτων!

 

Σύμφωνα με σχέδιο νόμου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί, ίσως και σήμερα, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) προς ψήφιση στη Βουλή, σε αυθαίρετες κατασκευές θα επιτρέπονται με την καταβολή μόνο του 30% του προστίμου, έως το τέλος Ιανουαρίου, πράξεις δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου όπως:

Ποια αυθαίρετα εξαιρούνται από την απαγόρευση μεταβίβασης

Ημερομηνία: 
Πεμπτη 6 Δεκεμβριου 2012

Κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή σύνολο ρυθμίσεων σχετικά με την καταβολή του ειδικού προστίμου, ώστε να ενθαρρυνθούν και να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων ακινήτων να τα εντάξουν στις ρυθμίσεις

 

Ρυθμίσεις που αποβλέπουν στη διευκόλυνση ιδιοκτητών αυθαιρέτων να ενταχθούν στις σχετικές ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 4014/2011, καθώς και στην ενίσχυση της κινητικότητας κυρίως στους τομείς του τουρισμού, της οικοδομής και των εμπορικών χρήσεων, προωθεί ο υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης.

 

Παρέμβαση του ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Πεμπτη 25 Οκτωβριου 2012

Παρέμβαση σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να αρθεί, εν μέρει, το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τις επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις του ΤΕΕ, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία του πληροφοριακού ηλεκτρονικού συστήματος που διαχειρίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο και αφορά στην υποβολή αιτήσεων, τόσο για υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων, όσο και στην κατάθεση των απαιτούμενων βεβαιώσεων από Μηχανικούς προκειμένου να διενεργηθούν μεταβιβάσεις ακινήτων, αγοραπωλησίες κ.λ.π.

 

«Παγώνουν» οι αιτήσεις για αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Τριτη 21 Φεβρουαριου 2012

Σε αναστολή της λειτουργίας του συστήματος υποβολής δηλώσεων για τα αυθαίρετα προχωράει από μεθαύριο Πέμπτη και μέχρι την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, στο πλαίσιο των συνεχών απεργιακών του κινητοποιήσεων που κλιμακώνονται στο τέλος της εβδομάδας. Η εξέλιξη αυτή πιθανότατα θα επιταχύνει την ανακοίνωση νέας παράτασης για τη ρύθμιση, καθώς η προθεσμία νέων δηλώσεων λήγει στο τέλος του μήνα.

 

Μεγάλες οι αμοιβές των μηχανικών για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 
Τριτη 9 Νοεμβριου 2011

Πολύ ακριβά θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στη Μαγνησία, καθώς, εκτός από το πρόστιμο, που βγαίνει ανάλογα με τη θέση, αν είναι εντός και εκτός σχεδίου πόλης, τις αντικειμενικές αξίες κάθε περιοχής και τα τετραγωνική μέτρα, θα κληθούν να πληρώσουν και μεγάλη αμοιβή (της τάξης των 1.600 € κατά μέσο όρο), για τον μηχανικό που θα καταθέσει τον σχετικό φάκελο στην Πολεοδομία.

Προς νέα παράταση για τους ημιυπαίθριους

Ημερομηνία: 
Παρασκευη 21 Οκτωβριου 2011

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 645.000 αιτήσεις για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων

 

Σε νέα παράταση για την υποβολή δηλώσεων τακτοποίησης των ημιυπαίθριων, που λήγει τέλος Οκτωβρίου, προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Ήδη οι τράπεζες πιέζουν το αρμόδιο υπουργείο, καθώς είναι αρκετοί οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι αγόρασαν με δάνειο τα ακίνητά τους με παράνομα κλειστούς χώρους - όπως είναι οι ημιυπαίθριοι - δεν έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση.

Νέα παράταση στην τακτοποίηση των ημιυπαίθριων ζητά το ΤΕΕ

Ημερομηνία: 
Πεμπτη 13 Οκτωβριου 2011

Νέα παράταση για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων – η προθεσμία λήγει στο τέλος Οκτωβρίου – ζητά το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Αυθαίρετα: παράταση προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων ζητά το ΤΕΕ

Ημερομηνία: 
Τεταρτη 12 Οκτωβριου 2011

Παράταση προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για ρύθμιση των αυθαίρετων, ζητά το ΤΕΕ, που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας skai.gr. Το προεδρείο του ΤΕΕ επισημαίνει ότι παράταση θα ζητήσουν και οι τράπεζες, καθώς τα υποθηκευμένα ακίνητα που έχουν αυθαιρεσίες και δεν έχουν δηλωθεί δεν θα μπορούν να μεταβιβαστούν. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί περίπου 12.000 αιτήσεις εκ

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου